Yalvaç Meslek Yüksekokulu

1992 yılında Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Yalvaç MYO, yine aynı yıl Isparta’da kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Bu anlamda SDÜ’nün ilk kurulan ve en eski MYO’larındandır. Temmuz 2018'de ise yeni kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 5 bölümündeki  5 programı ile önlisans eğitim-öğretim hizmeti sunan MYO’da 18 öğretim elemanı bulunmaktadır.

Bilimsel ve sosyal etkinlikleri ile de Yalvaç MYO öğrencilerini fark yaratan bilinçli bireyler olarak yetiştirmektedir.

 

Web: https://yalvacmyo.isparta.edu.tr/

Fiziki ve Sosyal Şartlar

Yalvaç MYO bünyesinde yer alan, 10 derslik, 2 amfi, 1 laboratuar, 1 uygulama salonu, 1 kütüphane, 1 kantin, 1 yemekhane ve 1 spor sahası ile yerleşke alanı içerisinde öğrencilerine imkan sağlamaktadır.

 

Vizyonumuz

Bölgesel alanda öncü, ulusal alanda tercih edilen; çağın gerektirdiği mesleki, teknik altyapıya ve bilgi donanımına sahip bireyler yetiştiren; yaptığı araştırma ve projelerle ulusal ve uluslararası düzeyde bilim, sanat ve teknoloji üreten; toplum ihtiyaçlarına cevap verme yönünde sorun çözen; üretken, uzlaşmacı, paylaşımcı, şeffaf ve hesap verebilen, küresel alanda Anadolu’nun tarihteki imajını yansıtan bir dünya üniversitesi olmayı hedeflemektedir.

 

Misyonumuz

      Evrensel değerler çerçevesinde eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak bilimsel, mesleki ve sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerlere sahip, yörenin ve toplumun gelişmesine katkıda bulunacak, çevreye duyarlı, aydın ve yaratıcı düşünceye sahip, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek ve aranan bir yüksekokul yönetim kültürünün oluşturulması, temel görevimiz olarak kabul edilmiştir.

 

Neden Yalvaç Meslek Yüksekokulu ?

Isparta’nın en büyük ilçesi olması nedeni ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi.

Yalvaç MYO, Anadolu’da ilçe bazında kurulan ilk meslek yüksekokullarından biridir. Bu yüzden  ilçede öğrenci-halk etkileşiminin en üst seviyede gerçekleşmesi.

Isparta’ya 105 km, Afyon’a 110 km, Konya’ya 180 km uzaklıktaki ilçeye şehirlerarası bağlantının kolay olması.

İlçede öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Müdürlüğüne bağlı 500 yatak kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Barınma sorunu bulunmamaktadır

İlçedeki inanç turizmi, doğal güzellikler ve tarihi doku öğrenciler için cazip oması.

Köklü geçmişi ile MYO’nun, akademik, bilimsel ve sosyal yönlerden bölgesinde etkin olması.

 

 

Programlar

1. Öğretim

2. Öğretim

Pazarlama

 

 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

+

 

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

+

 

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası

 

 

Bankacılık ve Sigortacılık

+

 

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

 

 

Turizm Rehberliği

+

 

Turizm ve Otel İşletmeciliği

 

 

Aşçılık

+

+