Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu tarafından 2018-2019 Bahar Yarıyılı itibari ile başlatılan okula katkıda bulunan her konuk için Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesi içerisinde oluşturulan Yalvaç Hatıra Ormanına birer fidan dikilmeye başlanmıştır. Yalvaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ömer Kürşad TÜFEKCİ “ okulumuza konferans, eğitim vb. amaçlarla gelen tüm konuklar için birer ağaç künyesi hazırlanmakta, böylelikle anılarını daha kalıcı hale getirmeyi hedeflemekteyiz. Fidan dikimi ile ilgili başka birçok kampanyanın yürütüldüğü günümüzde, bizde okul olarak yerleşkemizi yeşillendirmeyi, daha yaşanabilir yaşam alanları oluşturmayı amaç edindik. Yalvaç Meslek Yüksekokulu olarak “Her Eğitim İçin Bir Fidan” sloganıyla yola çıktığımız Sosyal Sorumluluk Projemizde şu ana kadar kestane, ceviz, sedir, ardıç ve muhtelif meyve ağaçlarının fidanlarından 13 ağaç dikimi yapıldı. Bu projemizin diğer kurumlarımıza örnek olmasını diler, okulumuzdaki eğitimlere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.
Etkinliğe Müdür Yardımcısı Halit TOPTAŞ, Öğretim Görevlisi İpek ÜNAL ve kendi ağacının da dikimini yapan okulumuza konferans için gelen fotoğraf sanatçısı Ömer ÖZTÜRK, akademisyen ve öğrenciler katıldı.