Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

Muğla-Köyceğiz Kaymakamı, hemşehrimiz Yücel Gemici, SDÜ Yalvaç MYO'da bir konferans verdi. Gemici, Yalvaç MYO Konferans Salonu'nda 30 Kasım Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirilen "Yönetim, İletişim ve Yönetişim" konulu konferansta öğrenci ve akademisyenlere hitap etti. 

 

Yönetim süreci içerisinde zaten önemli olan iletişim unsurunun, bugün gelinen noktada artık çok daha etkin bir faktör haline geldiğini kaydeden Gemici, “Bugün gelinen noktada tek yönlü bir süreci anlatan YÖNETİM kavramı yerine YÖNETİŞİM kavramının, özel sektörde olduğu gibi kamu yönetiminde de uygulanmaya çalışılan bir süreç olduğunu görüyoruz. Yani, halk için yönetme işini yerine getiren bir örgütten, halkla beraber yönetmeyi hedefleyen bir kurumsal yapıya doğru geçişin yaşandığını görüyoruz. Bu hem demokratik gelişimin hem de yönetsel süreçlerdeki etkinlik arayışının bir sonucudur.” dedi.

 

Artık yöneticilerin ve çalışanların, hizmet verdikleri vatandaşla işi birlikte yürütmeleri anlamına gelen Yönetişim kavramıyla ilgili atılan adımları değerlendiren Gemici, “Kuralları değiştirmek tek başına yeterli değil. Bu sürece yöneticiler ve çalışanlar olduğu kadar vatandaşların da katılım göstermesi gerekiyor.” dedi.

 

Öğrencilerin sorularının da yanıtlandığı ve yaklaşık 1,5 saat süren konferansın sonunda  Kaymakam Gemici’ye çeşitli hediye ler takdim edildi.