Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

 

Öğrencilerimizi tebrik eder, hayatları boyunca başarılar dileriz

 

2013 YGS/LYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYIT YERLERİ VE İŞLEMLERİ

 

Öncelikle https://obs.sdu.edu.tr adresini kullanarak ön kayıt yaptırmalısınız. Formu doldurabilmek için gerekli olan öğrenci numaranızı aynı internet adresindeki “TC Kimlik No ile Öğrenci No Sorgulama” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır. Doldurmuş olduğunuz ön kayıt formunun çıktısını alarak kayıt esnasında mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

 

ÖNKAYIT BİLGİ FORMU 19 AĞUSTOS 2013 TARİHİNDE AÇILACAKTIR.



KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ön kayıt bilgi formu
2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
3) Öğrenci öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine 26 AĞUSTOS  -  6 EYLÜL 2013 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).
 Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurt İçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.
4) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı Diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen  merkezin adı yazılmaktadır.)
5) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
6) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
7) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.
8) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Ön Lisans Programına Alınacak Öğrencilerin Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, Sürücü Belgesi Almaya Engel Olmayan Bir Beden Yapısı ve Ruh Sağlığına Sahip Olduklarını Belgeleyen Rapor Almaları gerekmektedir.

 

2013-2014 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BAKANLAR KURULU KARARI AÇIKLANDIKTAN SONRA İLAN EDİLECEKTİR.

FAKÜLTE VE MYO'LARIN İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT YERİ ADRESLERİ ÖSYS SONUÇ BELGELERİNDE YER ALMAKTADIR.