Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Turist Rehberliği Programında okutulmakta olan Turist Rehberliği Uygulamaları-I ve Turizm Coğrafyası dersleri kapsamında 12-16 Kasım tarihlerinde Bursa ve İstanbul illerine uygulamalı egitim gezisi yapılmıştır.Öğr.Gör. Şenay Demir ve Öğr.Gör. Memduha Sert eşliğinde yapılan gezide;
Bursa’da Ulu Cami,Cumalıkızık,Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi,Yeşil Camii ve Yeşil Türbe,Emir Sultan Türbesi ve Camii,Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri,Tophane,Kozahan. İstanbul’da Ayasofya Müzesi,Yerebatan Sarnıcı,Topkapı Sarayı,İstanbul Arkeoloji Müzesi,Sultanahmet Camii,Türk-İslam Eserleri Müzesi,Hipodrom,Dikilitaş,Eyüp Sultan Camii ve Türbesi,Pierre Loti Tepesi,Süleymaniye Camii,Dolamabahçe Sarayı,Galata Kulesi ziyaret edilmiş ve Boğaz Turu ile tamamlanmıştır.
Gezide gruba okulumuz Turist Rehberliği Programı 2007 mezunlarından Turist Rehberi Rahman Altınsoy ve Turist Rehberi Gökhan Koç rehberlik etmiştir.Uygulamalı eğitimin öneminin bir kez daha anlaşıldığı geziyi düzenleyen hocalarımıza ve değerli bilgilerini aktararak öğrencilerimize yol gösteren reherlerimize teşekkür eder,öğrencilerimize başarılar dileriz.