GASTRONOMİ ALANINDA BİR İLK: “Temel Bilgilerle Mutfak Ürünleri ve Örnek Reçeteler”
Turizm Rehberliği Bölümü öğretim elemanları Öğr.Gör.İpek ÜNAL ve Öğr.Gör.Dr.Hatice SARI GÖK’ün editörlüğünü yaptığı “Temel Bilgilerle Mutfak Ürünleri ve Örnek Reçeteler” kitabı, Türkiye’ de alanında örnek teşkil eden bir kitap olarak okuyucuların istifadesine sunuldu. Alınan bilgiye göre, söz konusu kitap, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulamalı eğitimde “Ortak Akıl” düşüncesi ile yola çıkarak hazırlandı. Türkiye’nin uygulamalı eğitime dayalı konsept üniversitelerinden birinde görev yapmanın bilinci ile hazırlanan kitapta sektörde her biri alanında kendini kanıtlamış Executive Chefler ve çok değerli akademisyenlerin bir araya geldiği kaydedildi. Bir yılı aşkın bir süredir hazırlık çalışmaları sürdürülen bu kitap ile Gastronomi, Aşçılık ve Yiyecek-İçecek Bölümlerindeki Mutfak Ürünleri dersine kaynak üretildiği ifade edildi.
Osmanlı Mutfak Kültürü ile başlayan kitapta her bölüm akademisyenler tarafından titizlikle araştırılarak yazılırken ve şefler tarafından hazırlanan orijinal reçeteler eklenerek kitap zenginleştirildi. Bu alanda bir ilk olan bu akademik kitap, gastronomi ve mutfak sanatları, aşçılık ve yiyecek-içecek bölümlerinde eğitim gören öğrenciler ve alanın akademisyenleri için mutfak atölyelerinde uygulama imkânı bulacakları temel bir eser özelliği kazandı. Nobel Yayınları’ndan çıkan kitabın editörleri olan hocalarımızı kutluyor, çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyoruz.