Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04
Üniversitemiz işyeri eğitimi ile ilgili sektörle buluşarak bilgilendirme yapmaya ve işbirliği oluşturmaya yönelik altyapı hazırlamaya devam ediyor.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci ile Yalvaç MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Yılmazer, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde bu sene hayata geçirilen işyeri eğitimi ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere Antalya'da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Prince Group bünyesinde bulunan Tekirova Hotel, Aegean Resort & SPA, Palm Beach Resort  otellerinin yanı sıra, Rusya pazarında önemli bir paya sahip olan Unicorn Travels Koordinatörü Tevfik Yılmaz’a işyeri eğitimi konusunda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. 
Koordinatör Tevfik Yılmaz, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesindeki; Aşçılık, Turist Rehberliği, Turizm Ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Dış Ticaret, Pazarlama, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Elektrik, İnşaat Teknolojisi, Fotoğrafçılık Ve Kameramanlık, Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi, Ulaştırma Ve Trafik Hizmetleri programları ile ilgili yakından ilgilenerek, bu programlarda ilgili işyeri eğitiminin bir parçası olmak istediklerini dile getirdi. Önümüzdeki günlerde insan kaynakları planlamasına bağlı olarak uygulamalı eğitimde kaç öğrenciye yer vereceklerinin kesinleşmesiyle beraber işyeri eğitimi protokolünü imzalamak üzere Isparta’ya gelecek olan Prince Group Koorinatörü Tevfik Yılmaz, işyeri eğitiminin sektörün çok önemli bir eksikliğini tamamlayacağını ifade ederek, bu kararı alan başta Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü İbrahim Diler olmak üzere, tüm yöneticilere teşekkür etti. 
Ayrıca Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr. Mehmet Bahar ile yapılan görüşmede Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin işyeri eğitimini çok önemsediği ve bu konuda derneğin tam destek olacağını ifade etti. Bu kapsamda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi önümüzdeki günlerde 15 faklı otel zincirinin katılacağı Yönetim Kurulu toplantısına bilgilendirme yapmak üzere davet edildi. 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yaptığı işyeri eğitimi toplantıları ve protokolleri ile birçok farklı sektörde ses getirmeye başladı. İşyeri eğitimi ile aranan işgücü yetiştiren bir üniversite olma yolunda önemli bir adımın atıldığı ve önemli bir fark yaratıldığı, bu çalışmaların ilerleyen günlerde çok daha fazla ses getireceği söylenebilir.