Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık
Programı öğrencilerine yönelik olarak, 07 Mayıs 2025 tarihinde Kısık Ateş
Akademi ve Pınar’ın değerli katkı ve sponsorluklarıyla Gastronomide Ar-Ge ve Demo Uygulamaları: Yaratıcılığın ve Bilimin
Buluşma Noktası" konulu bir seminer ve workshop etkinliği
düzenlenmiştir.
Gastronomi alanında akademik bilgi ile sektörel
uygulamaları bir araya getiren bu etkinlikte, alanında uzman isimler Şef Gülçin
KAYA ve Gürsel Gürkay TIRPAN, öğrencilere yönelik teorik bilgilerle
desteklenmiş yaratıcı mutfak uygulamaları gerçekleştirmiştir. Workshop
süresince aşçılık programı öğrencileri, güncel gastronomik trendler, Ar-Ge
çalışmaları ve yenilikçi sunum teknikleri üzerine bilgi edinme ve uygulama
yapma fırsatı bulmuştur. Uygulamalı bölümde, öğrenciler San Sebastian Cheesecake
üretimine katılmış ve bu özel tarif, etkinliğin öne çıkan uygulamalarından biri
olmuştur.
Program sonunda, katkılarından dolayı Şef Gülçin KAYA
ve Gürsel Gürkay TIRPAN’a Meslek Yüksekokulu Müdürü tarafından teşekkür
belgeleri ve plaket takdim edilmiştir.
Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, sektör ile üniversite iş birliğini güçlendirmek ve uygulamalı eğitimin niteliğini artırmak temel hedefimizdir. Desteklerinden dolayı Kısık Ateş Akademi ve Pınar’a; ayrıca bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan kıymetli konuklarımıza teşekkür ederiz.