Yayın Tarihi: 09.05.2025 22:05

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik olarak, 07 Mayıs 2025 tarihinde Kısık Ateş Akademi ve Pınar’ın değerli katkı ve sponsorluklarıyla Gastronomide Ar-Ge ve Demo Uygulamaları: Yaratıcılığın ve Bilimin Buluşma Noktası" konulu bir seminer ve workshop etkinliği düzenlenmiştir.

Gastronomi alanında akademik bilgi ile sektörel uygulamaları bir araya getiren bu etkinlikte, alanında uzman isimler Şef Gülçin KAYA ve Gürsel Gürkay TIRPAN, öğrencilere yönelik teorik bilgilerle desteklenmiş yaratıcı mutfak uygulamaları gerçekleştirmiştir. Workshop süresince aşçılık programı öğrencileri, güncel gastronomik trendler, Ar-Ge çalışmaları ve yenilikçi sunum teknikleri üzerine bilgi edinme ve uygulama yapma fırsatı bulmuştur. Uygulamalı bölümde, öğrenciler San Sebastian Cheesecake üretimine katılmış ve bu özel tarif, etkinliğin öne çıkan uygulamalarından biri olmuştur.

Program sonunda, katkılarından dolayı Şef Gülçin KAYA ve Gürsel Gürkay TIRPAN’a Meslek Yüksekokulu Müdürü tarafından teşekkür belgeleri ve plaket takdim edilmiştir.

Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, sektör ile üniversite iş birliğini güçlendirmek ve uygulamalı eğitimin niteliğini artırmak temel hedefimizdir. Desteklerinden dolayı Kısık Ateş Akademi ve Pınar’a; ayrıca bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan kıymetli konuklarımıza teşekkür ederiz.