20 Haziran 2021 Pazar

Batı Akdeniz’de tek olan Isparta OSB MYO üniversitemiz bünyesinde kuruldu

27 Aralık 2020 Pazar 12:26 tarihinde eklendi | 130 defa okundu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde Batı Akdeniz Bölgesinde İlk olacak Isparta OSB MYO’nun kurulumu YÖK tarafından onaylandı.

Kurulmasının üzerinden henüz 2 yıl geçmesine rağmen 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 7 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 17 Meslek Yüksekokulunu bünyesinde barındıran ISUBÜ, iki fakültenin kuruluşundan sonra yeni bir Meslek Yüksekokulu’na daha kavuşuyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’nün Yükseköğretim Kuruluna sunulan “Isparta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu” açılması yönündeki teklifi, 10.12.2020 tarihli Yükseköğrenim Genel Kurul toplantısında incelenerek uygun görüldü.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’den teşekkür mesajı: “Isparta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulumuzun, Üniversitemiz ve bölgemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor. Bu sürece katkı sağlayan; Isparta OSB yönetimine, Üniversitemiz Senatosu üyelerine, Isparta Milletvekillerimize, Yükseköğrenim Genel Kurulunun değerli üyelerine, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a, İş İnsanlarımıza, konuyla yakından ilgilenen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Isparta OSB MYO eğitim öğretime 2020-2021 bahar yarıyılında aktarılan ve öğrencisi olan programların yanı sıra,  2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında da yeni programlar açarak öğrenci tercihine hazır hale getirmek için, çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.