Alanya 2. Ulusal Gastronomi ve Yemek Yarışması Üniversitemiz Öğrencilerine Ödül
Alanya 2. Altın Kepçe Ulusal Gastronomi ve Yemek Yarışmasında, Okullar Arası Ekip Kategorisinde, okulumuz adına Aşçılık Bölüm öğrencilerimizden Tuğba BATI, Sema KALKAN, Kübra ASLAN Bronz Madalya kazandı. Öğr.Gör İpek ÜNAL, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık öğrencileriyle 40 kişilik bir grupla ekibimize destek için oradaydılar.
Alanya ulusal gastronomi ve yemek yarışması, TÜRK Mutfağını ve yöresel ALANYA mutfak kültürünü, 7 bölgemizin ve dünya mutfak kültürünü bir arada buluşturmak, yöre aşçılarını ülkemizin önde gelen şefleri ile kaynaştırmak ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacı ile düzenlenen ALANYANIN tek geleneksel gastronomi ve yemek yarışmasıdır. Bu yıl 2.si düzenlen yarışmaya yaklaşık 800 usta ve öğrenci şef katılım sağlamıştır. Katılımın yoğun olduğu ve yabancı jürilerin de bulunduğu 24 kategoride düzenlenen, Rüzgar Şef ve daha birçok tanınmış şefin de bulunduğu yarışmada Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Rafet İNCE, Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu ile AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden de juri üyeleri arasında yer aldı.