Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

Fethiye'de Marfo Fuarcılık A.Ş. geniş çaplı bir yiyecek-içecek fuarı organizasyonuna imza attı. Aynı tarihlerde Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 9.su düzenlenen  "9.Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması " yapıldı. 8-9 Mart tarihlerinde iki gün süren yarışma yoğun ilgi gördü.

Yarışmalar sabah 8.30'da başlayıp gece 16.00'a kadar devam etti. Türkiye’nin birçok ilinden 800'e yakın Lise ve Üniversite öğrencisi bir araya geldi. Yarışma kategorileri, Lise Düzeyi Aşçılar Modern Türk Mutfağı Ana Yemek, Lise Tatlı, Lise Taze Makarna;  Üniversite Düzeyi Aşçılar Modern Türk Mutfağı, Taze Makarna, Tatlı tabağı; Lise ve Üniversiteler Arası Ekip Yarışmaları, Sebze Oymacılığı El Sanatları Yarışması, Düğün ve Tasarımlı Pastalar Yarışması, Şeker ve Şeker Hamuru Dekor Yarışması, Çikolata, Yağ, Heykel, Dekor Yarışması, Ekmek Büfesi Yarışması şeklinde oldu.

Yarışma sonunda Altın, Gümüş ve Bronz Madalyalar dereceye girenlere verildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İpek Ünal, 9.Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışmasında iki gün süren birbirinden değerli alanında isim yapmış Şeflerle birlikte Juri olarak yer aldı.