Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

Kılıçarslan Yerleşkesi İdare Danışma Kurulu adına açılış konuşmasını İdare Danışma Kurulu Başkanı Doç . Dr. Ramazan ARMAĞAN yaptı.

Armağan; 21 Mart’a rastlayan yeni yılın ilk günü olan Nevruz atalarımızca yeni bir hayat, yeni bir başlangıç kabul edilmiştir. Binlerce yıldan bu yana kutlanan bu gün; geceyle gündüzün eşit olduğu, doğanın uyandığı ve canlandığı, yorucu, sıkıcı kıştan kurtuluş, bolluk ve bereketin başlangıcı, baharın müjdecisi bir bayram, şenlik kabul edilip kutlamalar yapılmaktadır.

Bayramlar; birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme günleri olduğuna göre böylesi özel günleri; karşılıklı sevgi-saygı ve hoşgörünün, ulusça bir arada kardeşçe barış içinde yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlere çevirme fırsatı olarak değerlendirilmesi gerekir.

Tarihten ve atalarımızdan gelen ve gelecek nesillere aktaracağımız bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinç ve arzusuyla Nevruzunuzu kutlar, tüm ulusumuza ve insanlığa barış, huzur içinde sağlıklı, mutlu, umutlu yarınların başlangıcı olmasını dileyip konuşmasını sonlandırdı.

Kutlamalara Yalvaç Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ,Kılıçarslan Yerleşkesi İdari Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ramazan ARMAĞAN, Yalvaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. M. Sadık AKDEMİR, Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. M. Nuri DOLMAZ, Yalvaç Cumhuriyet Savcısı ve İl Genel Meclisi Üyeleri, yükseokullarımızın müdür yardımcıları ve çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldılar.

Tören demir dövme merasimi ile devam etti.

Daha sonra Nevruzun simgesi Nevruz ateşi üzerinden atlama ve halaylarla tören son buldu.