Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşen 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali, 18-21 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Bu prestijli etkinliğe, Yüksekokulumuz Aşçılık Programı Öğretim Elemanları ve öğrencileri katılım sağlamıştır.
Festival kapsamında düzenlenen farklı kategorilerdeki yemek yarışmalarında öğrencilerimiz üstün başarılar elde etmiştir. Üniversite düzeyi Öğrenci Makarna Yarışması kategorisinde, Isparta ve Yalvaç’ın yöresel ürünlerini ön plana çıkaran “Gül Aromalı Kesmik Dolgulu Makarna” yemeğiyle Fatma Raziye Durmuşoğlu büyük bir başarı elde ederek altın madalya kazanmıştır. Aynı zamanda, Üniversite düzeyi Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması kategorisinde Elif Çakır, mutfakta sıfır atığın önemine dikkat çeken ve jüriden tam not alan “Red Duck” yemeğiyle altın madalya kazanmıştır.
Bu önemli başarılarıyla öğrencilerimiz, Üniversiteler Arası Öğrenci Aşçı Yarışması ana yemek ve makarna kategorilerinde fark yaratmış ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.