Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşen
21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali, 18-21 Aralık 2024
tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Bu prestijli etkinliğe, Yüksekokulumuz Aşçılık
Programı Öğretim Elemanları ve öğrencileri katılım sağlamıştır.
Festival kapsamında düzenlenen farklı
kategorilerdeki yemek yarışmalarında öğrencilerimiz üstün başarılar elde
etmiştir. Üniversite düzeyi Öğrenci Makarna Yarışması kategorisinde, Isparta ve
Yalvaç’ın yöresel ürünlerini ön plana çıkaran “Gül Aromalı Kesmik Dolgulu
Makarna” yemeğiyle Fatma Raziye Durmuşoğlu büyük bir başarı elde ederek altın
madalya kazanmıştır. Aynı zamanda, Üniversite düzeyi Öğrenci Aşçı Ana Yemek
Yarışması kategorisinde Elif Çakır, mutfakta sıfır atığın önemine dikkat çeken
ve jüriden tam not alan “Red Duck” yemeğiyle altın madalya kazanmıştır.
Bu önemli başarılarıyla öğrencilerimiz, Üniversiteler Arası Öğrenci Aşçı Yarışması ana yemek ve makarna kategorilerinde fark yaratmış ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.