Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

Süleyman Demirel Üniversitesi Kılıçarslan Yerleşkesi Trekking Topluluğu sezonun ilk etkinliğini geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen bir yürüyüşle gerçekleştirdi. Etkinlikte Pisidia Antiocheia antik kenti de gezildi.

Öğretim Görevlisi Abdullah ARISOY tarafından kurulan Trekking Topluluğu, 2012-2013 akademik yılının ilk etkinliğini 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirdi.

Kılıçarslan Yerleşkesinden başlayan, Düzkır mevkisinde bulunan kent ormanının içinden geçerek Hisarardı baraj gölüne çıkan topluluk üyeleri oradan Yalvaç’ın simgesi de olan Su Kemerlerini yakından görme fırsatı buldular. Daha sonra topluluk Pisidia Antiocheia antik kentin giriş kapına ulaştı.

2 saatlik bir yürüyüş sonucu Antik Kente ulaşan Trekking Topluluğu üyeleri, alanda, Pisidia Antiocheia kazı başkanı Doç.Dr. Mehmet ÖZHANLI tarafından kentin tarihi hakkında bilgilendirildi. Topluluk kazı ekibinin rehberliğinde kenti dolaşma fırsatı buldu.

Kılıçarslan Yerleşkesi Trekking Topluluğu üyeleri bir sonraki etkinliği, Karakuyu Tepesi’nde üzerinde bulunan Men Kutsal alanına yapacak.